Horecapersoneel over dingen die klanten doen om te helpen maar stiekem storend zijn

Werken in de horeca, het is niet altijd even eenvoudig. Hoe je ook benaderd wordt, je moet altijd professioneel blijven. Ook wanneer dat gasten glazen af je plateau nemen  of de bestelling zelf opschrijven. Wij vroegen horecapersoneel naar dingen die klanten willen doen om te helpen, maar stiekem best storend zijn.

Vuile borden op elkaar stapelen

Borden stapelen, dat is thuis misschien dé manier om je tafel af te ruimen. Maar laat dit op restaurant maar aan het horecapersoneel over. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier om dit te doen, dus borden stapelen is niet nodig.

"Vuile borden op elkaar stapelen, is heel lief maar iedereen heeft zijn eigen manier van afruimen en dat is enorm vervelend..."

Aan de bar komen bestellen

Aan de bar staat misschien niet zo veel volk, maar dat betekent niet dat jij heel je bestelling of een deel ervan aan de bar moet komen doen. De kans is groot dat je de barman uit zijn concentratie brengt en een deel van je bestelling vergeten wordt.

"Binnen aan de bar komen bestellen terwijl er personeel rondloopt buiten op het terras. Ik kan niet aan de kassa en dan wordt dat niet getikt en vergeet ik u."

Drankjes af het plateau halen

Een vol plateau is niet altijd even handig, maar een vol plateau dat uit balans gebracht wordt is 'mission impossible'. Want wat gebeurt er als jij je pintje eraf haalt? De plateau raakt volledig uit balans.

"Drankjes af de plateau nemen waardoor die helemaal uit balans raakt"

Aanspreken met je naam

Tenzij dat het personeel er uitdrukkelijk voor vraagt, laten we professioneel blijven en elkaar niet bij de naam noemen én al zeker geen namen roepen naar de overkant van de zaal.

"Eén keer je naam toevallig horen en zich dan vrij voelen om die door heel de zaal roepen als ze iets nodig hebben terwijl ik duidelijk bezig ben."

Zelf de bestelling noteren op een blad papier

Laat de bestelling maar aan het personeel over. Een grote bestelling noteren op een blad papier maakt het erna moeilijker om gerechten of dranken bij de juiste persoon te zetten.

"Bestellingen zelf willen noteren (vooral bij grote groepen). Dan moet ik EN VOOR WIE WAS DE COLA ZERO roepen"

Afval in glazen steken

Niet echt proper, en zeker niet handig om af te ruimen.

"Mensen die hun servetten, lege melkpotjes en ander dergelijk afval in hun glazen steken omdat ze denken dat ze dan helpen opruimen. Het is echt niet leuk om uw afval dat nat is geworden in uw glazen of koffietassen, daaruit te halen."

Mee beginnen stapelen

Mee beginnen stapelen terwijl het personeel aan het stapelen is. Heel lief bedoeld, maar laat dat maar ook aan het personeel over.

"Terwijl ik aan’t stapelen ben opeens mee beginnen stapelen op MIJN armen... da is hier geen gezelschapspel meneer."

Horeca Personeel Klanten

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer