Culinair Parijs

De stad van de liefde, de lichtstad, Parijs. Culinair gezien heeft Parijs ook eindeloos veel te bieden. We nemen je mee naar enkele van onze favorieten.

Double Dragon

Aziatisch restaurant Double Dragon heeft invloeden uit Hongkong, Manila, Thailand en toch ook Frankrijk zelf. Zussen Tatiana & Katia Levha’s Double Dragon opende in dezelfde straat als hun Le Servan. Er kan niet gereserveerd worden, alles wordt geserveerd in family style – om te delen dus – en er heerst altijd een levendige ambiance.

https://www.instagram.com/p/ByYI_D8oxvQ/ 

 

Bouillon Pigalle

Een oud concept revisited door Pierre and Guillaume Moussié. De bouillons waren immens populair in de 19e eeuw maar verdwenen eigenlijk in de 20e. Nu dus terug in Pigalle. Bouillon Pigalle is doorlopend open van 12 tot 12, je eet er typische Parijse cuisine en je hoeft ook hier niet te reserveren.

https://www.instagram.com/p/BvymA60H-41/ 

 

Maison Sauvage

In het historische Saint-Germain des Prés vind je het tijdloze Maison Sauvage. De door klimop beklede gevel is een prachtig zicht. Er is een gezellig terras, binnen zijn er twee verdiepingen en je eet er onder andere açai bowls, eggs benedict en cheeseburgers.

View this post on Instagram

??? . . . ? : @le_pepp

A post shared by Maison Sauvage ? (@maisonsauvageparis) on

 

Beefbar

Ricardo Giraudi opende zijn eerste Beefbar meer dan 10 jaar geleden in Monaco. Vorig jaar was Parijs aan de beurt, en de renovatie van het interieur door architecten Humbert & Poyet is een ware wedergeboorte van de Art Nouveau. Je eet hier prosciutto van wagyu, Chileense zeebaars en bao buns met jasmine tea smoked kobe beef.

https://www.instagram.com/p/Bu3xq11nqXV/ 

Je zou ook graag