In Australië doen ze het omgekeerd: eerst opent de horeca, daarna de rest

De Australische premier Scott Morrison, kondigde deze week aan dat de maatregelen in zijn land versoepeld worden. In de eerste fase staat de heropening van de horecasector. Een omgekeerde aanpak in het land ‘down under’, maar is het ook de juiste?

In Australië hanteren ze een omgekeerde aanpak dan hier. Daar beginnen ze in de eerste fase met de heropening van de horeca, pas later volgen sportscholen en werk. Maar is dat wel juist? Laten we eerst kijken naar het aantal besmettingen en doden. Op een totaal van bijna 25 miljoen inwoners heeft Australië slechts 6.927 besmettingen en 97 doden. Dat is significant minder dan vele landen in Europa. Toch zat het land enkele weken in volledige lockdown en maken ze zich stapsgewijs klaar voor het leven zoals het was.

De eerste fase in de exitstrategie zijn restaurants en cafés. De heropening gebeurt onder strikte voorwaarden: social distancing dus één persoon per vierkante meter. “Voor sommige restaurants betekent dit dat ze nog niet kunnen openen. Maar degenen die het wel kunnen doen, zullen nu naast take away ook 10 personen in hun zaak kunnen bedienen.”verklaarde het hoofd van de medische dienst, Brendan Murphy, in een persconferentie. De volledige heropening van de horeca staat pas gepland in fase drie.

Bron: https://www.broadsheet.com.au/national/food-and-drink/article/restaurants-and-cafes-open-first-stage-coronavirus-restriction-easing 

 

Je zou ook graag