In zoutkorst gegaarde chioggiabiet

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 6 chioggiabieten
  • 1 kg grof zeezout
  • Voor de dressing
    • 200 g zure room
    • 40 g room 40%
    • Sap van ½ citroen
    • Zwarte peper en zout
    • Bieslook, fijngesneden
    • Citroenmelisse, fijngesneden

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Maak de bieten schoon, zonder ze te schillen. Spoel overvloedig onder stromend water. Snij het loof weg, maar laat nog enkele centimeters van de steel eraan.
  2. Neem een ovenschotel die minstens zo hoog is als de bieten zelf. Bedek de bodem met een laag zeezout. Zet de bieten er rechtop in en vul de schotel verder met zout, tot de bieten volledig bedekt zijn. Gaar 60 tot 70 minuten bij 160° in de oven. Laat afkoelen. Haal uit de zoutkorst en spoel het overtollige zout eraf.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  4. Halveer de bieten en grill ze op de barbecue of in een antikleefpan zonder vetstof tot ze karameliseren.
  5. Lepel de dressing over de bieten en serveer.

TIP VAN DE REDACTIE:

Oorspronkelijk bedoeld als sidedish in de verfijnde buffetformule van Lane 12, maar dit is net zo goed een mooi voorgerecht. Na het garen kun je de schil van de biet makkelijk verwijderen, maar je mag ze net zo goed mee opeten.

Barbecue Vegetarisch Sidedish Chioggiabiet In zoutkorst gegaard

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties