Inspiratie: deze 4 kookboeken mag je deze maand zeker niet missen

Een kookboek is niet meer wat het is geweest. Je vindt alle recepten online, dus verlang je als lezer toch naar iets meer. We willen meegenomen worden op culinair avontuur, waar alle zintuigen geprikkeld worden. Daarom zoeken we speciaal voor jou vier kookboeken die je deze maand zeker niet mag missen.

VIS, Gaël Orieux

VIS van Gael Orieux is een culinaire bijbel waarin de chef al zijn vakkennis deelt. Met dit boek kan elke thuiskok en liefhebber van zeeproducten aan de slag! Hoe maak je vis op de juiste manier klaar? Welke vissoorten bestaan er? Jij vraagt, Gaël Orieux antwoordt. De 90 recepten zijn opgedeeld in zeven categorieën: fine dining, chic, bistro, verfrissend, exotisch, in water of zout, gerookte vis en diversen. Gaël geeft elk gerecht een unieke twist waarin hij manoeuvreert tussen traditioneel en modern, zonder zijn overtuigingen uit het oog te verliezen.

VIS, Gaël Orieux
Terra – € 45

Chinese Takeaway, Kwoklyn Wan 

Het vervolg op bestseller Chinese Takeaway voor alle liefhebbers van de Chinese keuken. Chef-kok en BBC-presentator Kwoklyn Wan geeft je met kookboek Chinese Takeaway Veggie de meest populaire vegetarische gerechten uit China. En ze zijn allemaal in een handomdraai te maken! Geniet van meer dan 70 recepten voor soepen, hoofd- en bijgerechten, dumplings, sauzen en leer bij over verschillende vleesvervangers! Bloemkool een vlezige textuur geven? Het kan! Ontdek het allemaal in Chinese Takeaway Veggie.

Chinese Takeaway Veggie, Kwoklyn Wan
Good Cook PR – € 20,95

Thai, Tove Nilsson

Altijd al eens Thais willen koken, maar nooit echt het lef gehad? Dan is dit kookboek iets voor jou! Ontdek alles dat de Thaise keuken te bieden heeft door zelf aan de slag te gaan. In Thai staan meer dan 70 verschillende recepten van basisgerechten tot en met snacks en verschillende salades. Je ontdekt niet alleen de gerechten, maar ook de verschillende snij- en kooktechnieken. Met dit kookboek heb je de Thaïse keuken in een mum van tijd onder de knie!

Thai, Tove Nilsson
Good Cook PR – € 20,95

The Messy Chef, Jelle Beeckman

Als kersverse papa, part-time blogger en uitbater van een foodtruck weet Jelle Beeckman als geen ander hoe zot het is om elke dag vers te koken. Daarom haalt hij in zijn eerste kookboek zijn vlotte pen boven en bundelt hij gerechten samen die ‘normaal’ en bovendien abnormaal lekker zijn. Eenvoudig, snel en ideaal voor de werkende mens. Het boek is afgekruid met de nodige dosis humor en herkenbare verhalen.

The Messy Chef, Jelle Beeckman
Borgerhoff-Lamberigts – € 24,99

Je zou ook graag