Slager Hendrik Dierendonck: ‘Ik wil graag komaf maken met fake news rond vlees’

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES
Als slager die opkomt voor zijn ambacht én voor minder maar beter vlees, zo uit Hendrik Dierendonck zich in dit interview. Zijn voorvechtersrol van dit gedachtegoed weerklinkt ook op internationaal vlak. Zo staat hij mee aan de wieg van The Institute of Masters of Meat: een initiatief dat verantwoorde vleesproductie én -consumptie wereldwijd uitdraagt.

Tekst Willem Asaert - foto’s Willem Asaert & Pieter D’Hoop

In mei van dit jaar zouden ze voor de tweede keer de koppen bij mekaar steken. Slagers, boeren, voedingsdeskundigen, slachters, chefs, journalisten, professoren en zelfs, waarom niet, vegetariërs en veganisten. Dit keer niet in het bucolische Panzano in Chianti, maar wel in Koksijde.

Vorig jaar was de befaamde Toscaanse slager Dario Cecchini gastheer. Enthousiast nam Hendrik Dierendonck die rol over om The Institute of Masters of Meat verder momentum te geven. Door de wereldwijde crisis moest hij de bijeenkomst naar volgend voorjaar verplaatsen. Hij werkt verder aan het programma waarop professionals uit meer dan 30 landen hebben ingetekend.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Elke maand de digitale versie van het magazine
en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €0.99
Nadien slechts €2.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Je zou ook graag