Italië opent horeca in juni: 4 vierkante meter voor elke klant

Het is een grote stap richting vrijheid. Italië is van plan om cafés en restaurants vanaf 1 juni te openen. Van 4 vierkante meter per klant tot personeel in mondkapjes: hoe pakt een van de meest getroffen landen de heropening aan? 

Aangezien dat het aantal dodelijke slachtoffers in Italië blijft dalen, stemde premier Conte in, om de horeca vanaf 1 juni stapsgewijs te openen. Restaurants en cafés in Italië bleven 10 weken volledig gesloten, ook geen take-out of bestellingen.

Het Italiaanse Nationale Instituut voor Arbeidsongevallen (INAIL) en het Hoger Instituut voor Gezondheid (ISS) hebben richtlijnen opgesteld voor de horeca, één ervan is sociale afstand. Voor elke klant moet er een ruimte van vier vierkante meter voorzien worden en de afstand tussen twee tafels moet minimaal twee meter zijn. Buffetten worden niet langer toegestaan en reserveringen zijn verplicht.

Dit zijn slechts enkele van de regels die de horeca moet volgen om terug te kunnen openen. Alle details staan samengevat in één document opgesteld door het INAIL en Hoger Instituut voor Gezondheid. Het doel is om, met verschillende instellingen, de activiteiten van een sector met meer dan 1,2 miljoen arbeiders te hervormen.

Je zou ook graag