Je persoonlijke chef-kok in de keuken: de slowcooker

Een verse maaltijd zonder dat je na je werk nog uren in de keuken moet staan? Vergeet de makkelijke magnetron, maak kennis met de moderne slowcooker! Hoewel het in vele landen al een gekende keukenhulp is, laat het bij velen van ons nog geen belletje rinkelen. Culinaire Ambiance zocht alles uit omtrent de bekende Crock-Pot slowcooker. 

Live Fast, Cook Slow

'De Crock-Pot slowcooker is een magische kookpot die urenlang pruttelt op een langzaam stijgende temperatuur, tot al jouw gerechten perfect gegaard zijn.' - Slow 

In ons druk leven komen weinigen ertoe om doorheen de week urenlang in de keuken bezig te zijn. We willen een snelle hap, maar liefst ook zo gezond mogelijk.

Thuis komen terwijl je voedzame maaltijd klaar is? Het klinkt als een droom van elke culinaire liefhebber. Hoe werkt het juist? Snijd je groenten, vis, veggie of vlees de avond ervoor. Plaats vervolgens 's morgens alle gesneden ingrediënten in de Crock-Pot slowcooker, stel de gewenste stand en kooktijd in en laat alles rustig en veilig garen tot je weer thuis bent.

Het geheim achter het succes

Iedereen kent wel de magnetron: een simpele oplossing voor wie snel aan zijn of haar maaltijd wil beginnen. Maar een gerecht klaargemaakt in de magnetron blijkt slechts een grauwe schim van het heerlijke gerecht dat je in gedachten had. De laatste decennia groeide de vraag naar een gelijkaardig concept maar dan met aandacht voor smaak en duurzaamheid.

In de Verenigde Staten kennen slowcookers al langer succes en is men overtuigd van de werking. Maar ook in de Benelux breekt het product langzaam door. Want niet iedereen kan een chef-kok inhuren, maar de slowcooker komt dicht in de buurt!

Tips

Het toestel heeft genoeg tijd nodig om je voeding langzaam te garen. Zet het gerust al 's ochtends op en niet wanneer je 's avonds terugkomt van je werk.

Grote stukken vis, vlees of gevogelte kan je best even schroeien in de pan zo krijg je zeker de gewenste smaak.

Laat je producten eerst ontdooien vooraleer je ze in de slowcooker gooit.

Gedroogde kruiden kun je van het begin toevoegen, maar verse kruiden voeg je best tegen het einde toe.

Wat kan je maken met een slowcooker? Confituur, soep, risotto, vegetarische stoofpotjes, focaccia, ratatouille, vis- en vleesgerechten,...

 

Benieuwd naar wat je allemaal kan maken met een slowcooker? Klik hier voor een het kookboek Slow vol recepten.

Tips Slowcooker

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer