Jelle Beeckman van 'The Messy Chef' bakt met pompoen

Wij vragen aan onze favoriete foodbloggers om een recept met een seizoensproduct met ons te delen. Onze eerste 'Culinaire Copain' is Jelle Beeckman van 'The Messy Chef'. Hij koos voor een pompoencrumble uit zijn boek 'The Messy Chef - Lekker normaal, abnormaal lekker'.

Het herfstseizoen is rijk aan groenten als pastinaak, paddenstoelen, roodlof, schorseneer, spruiten, veldsla, witloof,... En natuurlijk de pompoen. Zalig in een soep of geroosterd in de oven. Jelle maakte er een crumble mee.

Jelle: "Ik kies graag voor de pompoen, omdat ze zo veelzijdig is. Zowel hartig als zoet en
een erg dankbare groente met een groot comfortfoodgehalte."

Mijn billen zijn gepaneerd in crumblekruimels

De zondag is dé perfecte dag om deze applecrumble te maken, volgens Jelle: "De rechterbroekspijp van mijn jogging zit voor een stuk verstopt in een witte sportsok en de broodzak staat nog halfopen op de ontbijttafel. In de week rennen mama en papa als superhelden van hier naar daar, maar ’s zondags zijn ze pantoffelhelden en het enige wat loopt is de koffie. Ik drink een tas en ach, we zetten nog een tweede bakkie. Netflix vraagt of we nog wel aan het kijken zijn en mijn billen zijn gepaneerd in crumblekruimels. De zondag is hier heiliger dan een bus dronken nonnen die in canon ‘Kumbaya my Lord’ zingen terwijl ze op weg zijn naar God is a DJ, een technofuif in Lourdes. Een dag van dubbel nietsen, zoetigheid en een dieet dat altijd op maandag start."

De pompoencrumble van The Messy Chef

Ingrediënten
500 g butternut pompoen
4 el bruine suiker
½ tl nootmuskaat
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder (of 1cm geraspte gember)
100 gram pecannoten
50 gram hoeveboter (ongezouten), op kamertemperatuur
50 gram bruine suiker
50 gram bloem
Snuifje zout

Bereidinsgwijze
Verwarm de oven op 200 graden.

Schil de butternut en snijd ze in blokjes van 1cm. Doe de blokjes in een kom en kruid met 4 lepels bruine suiker, nootmuskaat, kaneel en de gember. Verdeel de blokjes in de ovenschaal.

Hak de pecannoten fijn. Meng ze samen met de suiker, een snuifje zout, boter en bloem en kneed tot een kruimelig deeg. Bedek de ovenschotel en druk goed aan. Zet 30 minuten in de oven.

Serveer zo of met een bolletje ijs of yoghurt.

The Messy Chef

The Messy Chef

Pompoen The messy chef Herfstgroenten Foodblogger Herfst Winter Dessert Belgisch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties