Kalfskop en Tortue

Door June d'Arville

BENODIGDHEDEN:

Voor 2 personen:

  • 400 g kalfskop in tomatensaus
  •  60 ml water
  •  60 ml madeira of witte wijn
  •  6 zure augurken in schijfjes
  •  10 kleine Parijse champignons, gehalveerd
  •  1 gepeld hardgekookt ei
  •  2 fijngesneden peterselie
  •  1 gedroogde kruiden
  •  1 laurierblaadje
  •  peper
  •  zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Doe de kop en laurier in een kookpan en giet er het water en de madeira of witte wijn bij.
  2. Zet de pan op zacht vuur. Doe er een deksel op en laat de kop zachtjes smelten. Roer regelmatig.
  3. Eens de kop gesmolten is, doe er de augurken, champignons, gedroogde kruiden en gepeld ei bij. Kruid met wat peper en zout.
  4. Roer en zet het deksel terug op de pan. Laat de kop nog enkele minuten sudderen tot de champignons gaar zijn.
  5. Verwijder de laurier. Kruid bij indien nodig. Strooi er de peterselie over. Verdeel de kop over diepe borden. Snij het ei in twee en leg het erbij. Serveer met gekookte aardappeltjes of puree.
Kalfskop Madeira Glutenvrij Lactosevrij Herfst Lente Zomer Winter Hoofdgerecht

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties