Kofte van Belgisch rundvlees met knolselder en komkommersalade

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 400 g gehakt van Belgisch rund
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 kf komijnpoeder
  • 2 kl korianderpoeder
  • 2 kl paprikapoeder
  • ¾ kl cayennepeper
  • 1 kf zout
  • Verse bladpeterselie
  • Verse koriander
  • ½ knolselder
  • 225 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • Griekse yoghurt
  • 2 el tahin
  • 5 cl olijfolie
  • 1 komkommer
  • 1 el suiker
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1/8 groene chilipeper
  • 1 el chardonnay-azijn

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Meng het gehakt met de ui, koriander-, komijn- en paprikapoeder en de cayennepeper. Hak de bladpeterselie en verse koriander fijn en meng onder het gehakt. Laat 2 uur rusten.
  2. Meng de yoghurt met de tahin en meng er vervolgens voorzicht met een garde de kikkererwten onder.
  3. Maak komkommersambal. Snijd de komkommer en chilipeper (verwijder de pitjes) in fijne blokjes en vermeng met suiker, look en de (chardonnay)azijn.
  4. Schil de knolselder en snijd die in blokjes. Bak de knolselder aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Kneed het gehakt als een worst rond een spies. Gril op de barbecue of in een grillpan.
  6. Dresseer.
Mediterrane keuken Maghrebijnse keuken Kofta

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties