Wanneer je tijdens het koken beseft dat je geen wijn in huis hebt, of liever niet wilt koken met alcohol, zijn er gelukkig goede vervangers die je waarschijnlijk gewoon in voorraad hebt. Dit zijn de beste alternatieven voor rode en witte wijn.
Waarom wijn in een gerecht?
Denk eerst na waarvoor je de wijn in het gerecht wilt verwerken. Om de zuurgraad te verhogen, om zoet toe te voegen of diepte aan een gerecht te geven? Of gebruik je wijn om vlees mals te maken of een pan te deglaceren? Wanneer je dit weet, kun je een goede vervanger kiezen.
Waarom wijn in een gerecht?
Denk eerst na waarvoor je de wijn in het gerecht wilt verwerken. Om de zuurgraad te verhogen, om zoet toe te voegen of diepte aan een gerecht te geven? Of gebruik je wijn om vlees mals te maken of een pan te deglaceren? Wanneer je dit weet, kun je een goede vervanger kiezen.
Gratis dit artikel lezen?
Vul je e-mailadres in, je hoeft geen abonnee te zijn.
Binnen 1 minuut geregeld!