Legendarisch Antwerps sterrenrestaurant stopt ermee

Steeds meer bekende restaurants leggen de boeken neer als gevolg van de coronacrisis: deze week stopt sterrenrestaurant The Glorious van chef Johan Van Raes. 

Een vallende ster

De horeca blijft de gevolgen van de coronacrisis voelen. Na de verplichte lockdown en verstrengde maatregelen zijn er horecazaken die beslissen om de boeken neer te leggen. Deze week besloot bekend Antwerps sterrenrestaurant The Glorious om ermee te stoppen. “Niet vol te houden met maatregelen”, vertellen de eigenaars aan GVA. Het restaurant heeft niet alleen een Michelinster, maar mocht zich ook het meest klantvriendelijke gastronomische restaurant van 2019 noemen.

Restaurant The Glorious

Met tal van gezellige cafeetjes, vijf cocktailbars met internationale uitstraling en restaurants en bistro’s in elke prijsklasse is de Antwerpse wijk ’t Zuid voor elke smaak en elke beurs een toplocatie. Gastronomisch vlaggenschip The Glorious, een van de twee sterrenrestaurants in de buurt, werd in januari 2017 overgenomen. De nieuwe eigenaars waren niet in de val van de verbouwingswoede getrapt: aan de imposante bar en de inrichting die varieert van art-deco over kitsch tot boudoirstijl, werd niet geraakt. Wel kwam er aan de open keuken op de eerste verdieping een Chef’s table. Ook wat de kookstijl betreft, zorgde de overname niet voor een revolutie: chef Johan Van Raes, gepokt en gemazeld in de klassieke Frans-Belgische school, bleef aan het hoofd van de keukenbrigade en wist moeiteloos de michelinster te behouden. Verwacht een klassieke basis, met glorieuze sauzen, maar ook met de nodige hedendaagse verfijning.

https://www.instagram.com/p/CDGQz3-Hgl2/

 

Antwerpen Restaurant Italiaans restaurant Antwerps restaurant

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer