Lekker Fred in het land

Freddy Tratlehner, misschien beter bekend als Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, debuteerde deze week in zijn eigen kookshow Lekker Fred in het land. Een kookshow zoals niemand ‘m ooit al zag en zoals alleen Freddy het kan. Onnavolgbaar, absurdistisch, en eigenlijk ook een beetje onsmakelijk.

Hij kookt samen met Edwin Vinke (De Kromme Watergang**) met zeewier, schelpen en kruiden: ingrediënten die hij eerst zelf moet gaan zoeken. Die zoektocht mondt uit in een absurde reis, want, zegt hij cliché: “it’s all about the journey, and not the destination” maar ook, over een spoiler die hij zelf uitwijst, “nul spanningsboog in dit programma”. Terwijl hij tussendoor een snelle pasta voor hongerige zeewier expert Jan Kruijsse klaarmaakt, gebruikt hij een houten lepel als snijplank, “want dit is de VPRO en er is geen budget”.

Freddy heeft zich inmiddels ook al onsterfelijk gemaakt als culinair instagrammer met zijn kookvideo’s, geheel in eigen stijl en niet zelden in samenwerking met andere bekende Nederlanders. De creativiteit en onnavolgbaarheid die hij brengt in De Jeugd, stort hij tegenwoordig ook in zijn Instagram video’s, zijn kookboek dat in september verschijnt, en nu dus in zijn eigen kookshow. Alles wat je verwacht van een kookshow: dit is het tegenovergestelde.

Lekker Fred in het land is hier te bekijken 

Je zou ook graag