Culinair Londen

Londen heeft eindeloos veel bezienswaardigheden en nog meer culinaire hotspots. Omdat niemand ook eindeloos veel tijd heeft, doen we een poging je wegwijs te maken in de culinaire jungle van ‘s werelds nieuwe eethoofdstad.

Cakes & Bubbles

Vorig jaar in november opende Albert Adrià zijn eerste echte zaak buiten Spanje. Nadat hij in 2016 wel al een pop up had in Hotel Café Royal in Londen, vestigde hij zich er vorig jaar definitief met Cakes & Bubbles. Het menu bestaat logischerwijs uit gebakjes en bubbels, en hun – nu al iconische – cheesecake is een echte aanrader.

Cakes & Bubbles, Hotel Café Royal, 70 Regent Street, Soho

 

BAO

Onze volgende stop in Londen is BAO. BAO serveert steamed buns (die telkens anders belegd of gevuld zijn) en andere typisch Taiwanese gerechten. Ze hebben maar liefst vijf locaties in Londen, allen met hun eigen specialiteiten. Leuk detail: in de kelder van BAO Borough vind je een heuse KTV: een typisch Chinese karaokekamer die je met vrienden kunt afhuren om te eten, drinken en zingen.

Ga naar www.baolondon.com voor de adressen van BAO Fitz, BAO Borough, BAO Soho, BAO Bar en XU Teahouse & Restaurant.  

View this post on Instagram

Afternoon Tea spread at @xu_london

A post shared by B A O (@bao_london) on

 

Din Tai Fung

We blijven nog even in Taiwanese sferen. Vanuit het verre oosten éindelijk in Europa: Din Tai Fung. Deze dim sum keten staat bekend om haar veelgeprezen xiao long bao, ofwel gestoomde dumplings die gevuld zijn met soep. Anthony Bourdain noemde ze ooit liefkozend ‘pillows of happiness’. Din Tai Fung werd in 1980 opgericht in Taipei, maar is nu dus ook dichter bij huis te vinden.

Din Tai Fung, 5 Henrietta Street, Covent Garden 

https://www.instagram.com/p/BtWM5v8jMoY/ 

 

Sketch

Niet alleen een streling voor de tong maar ook een zicht voor het oog en daarmee misschien wel het meest instagrammable restaurant van Londen: het met twee Michelin sterren bekroonde Sketch. Hier kom je dus niet alleen maar voor het eten. Elke ruimte is op haar eigen artistieke wijze ingericht en gedecoreerd. En er wordt wel eens gezegd dat het is alsof je de wereld van Alice in Wonderland binnenstapt. Ga langs voor een afternoon tea en beleef het zelf.

Sketch, 9 Conduit Street, Mayfair 

https://www.instagram.com/p/ByVauduFs-D/ 

Je zou ook graag