Mannen dragen thuis bijna even vaak de keukenschort

Wie kookt er in jouw huishouden het avondeten of het diner met vrienden? Man of vrouw? Tegenwoordig maakt het al helemaal niets meer uit want de rolverdeling begint met de jaren alsmaar meer in evenwicht te raken. 45% van de mannen staat minstens 4 dagen in de week in de keuken. Dat bewijst een studie van HelloFresh voor Internationale Vrouwendag.

Goed nieuws: de man heeft zijn weg naar de keuken gevonden. En hoewel de meeste professionele chefs mannen zijn, stond tot kort de vrouw het vaakst te roeren in de potten. Maar tegenwoordig zien we een verandering: in het moderne huishouden komt het alsmaar meer voor dat er afgewisseld wordt in de keuken. De Belgische man staat zelfs een stapje voor op de mannen uit onze buurlanden Nederland en Duitsland waar de ovenwanten nog net ietsje vreemder aanvoelen.

Man bereidt gemiddeld 4 maaltijden per week

Uit ondervraging van HelloFresh blijkt dat het klassieke huishouden waarbij de vrouw steevast het voortouw neemt, al langer verleden tijd is. Mannen geven aan dat ze gemiddeld 4 maaltijden per week koken. Maar bij het koken van een diner is de vrouw des huizes nog steeds de échte chef.

Koken is leuker dan eten

Koken is een deel van het huishouden en de man lijkt dat ook de leukste taak te vinden. Mannen vinden koken leuker dan dat vrouwen dat doen. Terwijl vrouwen eten het aangename deel vinden, vinden mannen het kookproces juist het leukste. Wanneer we spreken over de rolverdeling van andere huishoudelijke taken zoals de was doen of poetsen volgen we nog steeds grotendeels de klassieke rollen en zijn het nog altijd de vrouwen die de touwtjes in handen nemen.

Je zou ook graag