Culinaire Ambiance: Mei 2020

Mix & Match!

Een magazine met cocktails als thema. In deze tijden. Willen we daarmee nog wat grof zout in de wonde strooien? Alsof we iets te vieren hebben? Of doelen we op een misplaatste – en bijzonder matige – metafoor? Iets bij de haren getrokken, over hoe het coronavirus ons aller levens grondig door elkaar heeft geschud? Of over hoe we ons best niet te veel onder elkaar mengen?

Niets van dat alles, we lachen er niet mee. We zijn ons terdege bewust van de ernst van de situatie. We hebben aan den lijve ondervonden hoezeer de culinaire sector getroffen is. Daarom dat we het eens zo belangrijk vonden om dit nummer gepubliceerd te krijgen. Het heeft wat creativiteit gevraagd, maar we wilden er blijven staan, als baken van licht voor onze gastronomie.

Niemand die op het moment dat ik dit schrijf weet hoe het zal evolueren. Misschien zitten we tijdens het perse gaan van dit magazine alweer met z’n allen met ons hoofd in de zon op een terras. Misschien ook niet. Wat we wel weten: als dit effectief voorbij is, zullen we massaal proosten. Dan is het gedaan met angstvallig te wachten op nieuws van orakelende virologen. Vanaf dan luisteren we alleen nog naar mixologen. Walsen zullen we met onze glazen en walsen zullen we met elkaar.

Maar voor het zover is, is het misschien niet slecht om even naar elkaar te luisteren – en naar onszelf. Ik wik mijn woorden, maar misschien zien we dan ook een positieve kant aan dit verhaal? Hoe deze collectieve beproeving onze solidariteit en inventiviteit heeft aangewakkerd?

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Elke maand de digitale versie van het magazine
en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €0.99
Nadien slechts €2.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Je zou ook graag