Met deze tip van Gordon Ramsay maak je de beste appeltaart

Het is niet voor niets een van onze favoriete desserts: appeltaart met vanille-ijs op grootmoeders wijze. Maar hoe til je deze klassieker naar een hoger niveau? Wel, met deze simpele tip van wereldberoemde sterrenchef Gordon Ramsay.

Als er iemand is die iéts over koken weet, dan is het Gordon Ramsay wel. De Britse sterrenchef staat misschien wel bekend om zijn uitbundige tirades op tv, maar laten we niet vergeten dat hij in de top staat van chefs met de meeste Michelinsterren, 16 in totaal om exact te zijn.

Kaneel en suiker

Maar wat heeft Ramsay nu met appeltaart te maken? In zijn kookboek Cooking For Friends deelt hij een handige tip voor betere appeltaart. Het is een simpele, maar heerlijke manier om de taart meer smaak te geven. Hoe? De sterrenchef raadt aan om de appels eerst te karamelliseren. Bak ze ongeveer voor vijf minuten met kaneel en suiker in een goed klontje boter. Het water loopt ons al in de mond!

Hoewel de tip van Ramsay niets revolutionair is, wordt de klassieke appeltaart vaak met ongebakken appels bereidt. De reden? Veel mensen vrezen ervoor dat de taart te nat en dus ook te slap zou worden als er gebakken appels inzitten. Bak je appels dus goed van tevoren, en laat ze genoeg afkoelen. Zo wordt je taart niet vochtig en krijgt het een heerlijke zoete smaak!

Recept

Ingrediënten
8 knapperige appelen
100 g boter
200 g lichtbruine suiker
1 el vanillesuiker
1 el speculaaskruiden
zeste van 1 citroen
1 ei
3 el zelfrijzende bloem
2 bladerdeeg vellen
500 ml slagroom
vanille-ijs

Vind het volledige recept hier: Appeltaart met vanille-ijs op grootmoeders wijze

Je zou ook graag