Minister van Economie Crevits: ‘Als horeca opnieuw open mag, dan stopt de hinderpremie.’

Minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) benadrukt dat de hinderpremie zal worden stopgezet zodra de horeca opnieuw open mag. Ook voor restaurants of cafés die kiezen om nog gesloten te blijven.

“Als de horeca opnieuw open mag, dan stopt de betaling van de hinderpremie.” Dat zegt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). “De hinderpremie is uitbetaald aan die handelszaken die verplicht werden om te sluiten. Dat betekent dat als je terug mag opengaan, dan stopt de hinderpremie. Er zijn ook kledingszaken geweest die zeiden dat ze nog niet opengingen, de betaling is gestopt. Hetzelfde zal gelden voor de horeca.”

Horeca Vlaanderen had gepleit om de steunmaatregelen te laten doorlopen voor horecazaken die wegens de maatregelen het niet zagen zitten om open te doen. Maar dit voorstel werd genegeerd.

Steun de horeca

Door de plotse sluiting van de horeca, zitten horecazaken tijdelijk zonder inkomsten. Maar niet getreurd. Wij blijven niet bij de pakken zitten en lanceren de actie ‘Ambiance Trakteert’. Wil je graag je favoriete horecazaak steunen? Ambiance geeft je een waardebon van € 50 cadeau!

Je zou ook graag