Nenuphar

NENUPHAR
Afsneedorp 28
9051 Gent
Tel. 09 221 22 32
info@restaurant-nenuphar.be
www.restaurant-nenuphar.be

Op een steenworp van Gent vind je Nenuphar, een prachtig restaurant aan de oevers van de Leie. In de zomer kan je genieten op het terras aan het water, in de winter neem je binnen plaats in het historische pand. Hoewel het centrum van Gent vlakbij is, kom je hier terecht in een oase van rust.

Kunst is belangrijk facet van het restaurant. In de zaak hangen werken van verschillende Vlaamse kunstenaars, en dan voornamelijk lokale kunstenaars. Dit is niet zomaar. In Nenuphar kan je verschillende werken van Gustaaf De Smet bewonderen, de bekende Vlaamse expressionismeschilder. De schilder hield zijn trouwfeest in 1898 in Nenuphar, maar kon dit moeilijk betalen. De Smet betaalde de rekening van zijn feest niet met geld, maar met enkele wandschilderijen. Deze schilderijen zijn sindsdien te bewonderen in de zaak.

Traditie en erfgoed staan centraal in deze zaak van Vera en Hugues de Breyne, dit valt ook op wanneer je het menu bekijkt. Hier eet je klassiekers, goed uitgevoerd en gebaseerd op topproducten: vol-au-vent met Mechelse koekoek, garnaalkroketten op basis van handgepelde garnalen… Ze kreeg voor hun klassiekers erkenning van de Michelingids, het restaurant mag met trots zeggen dat ze de beste paling in ’t groen serveren van Gent en zelfs de beste mosselen met verse frieten van Oost-Vlaanderen. Daarnaast kregen ze de titel van het aangenaamste terras in Gent.

Wil je een weekendje Gent verkennen, maar toch genieten van de rust? Of ga je naar Flanders Expo? Spring dan eens binnen bij Nenuphar. Bovendien is de zaak ook geschikt voor een businesslunch. Je kan tevens een vergaderzaal reserveren. Deze ligt in een apart lokaal met prachtig uitzicht op de oever. Ook wandelaars, fietsers en vesparijders kunnen hun plekje vinden in Nenuphar, de wandel- en fietsroutes lopen vlak naast het restaurant.

Gent Mosselen Nenuphar Afsnee Leie Restaurant

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer