Nieuwe hotspot: 3 foodconcepten onder 1 dak

Een gloednieuwe zomerpop-up die drie nieuwe foodconcepten onder één dak samenbrengt: dat is in een notendop het concept van Chez, een mix tussen een pop-up foodmarktet en een trendy aperobar aan de dijk in Knokke-Heist.

Je ontdekt er de nieuwste foodtrends, maar nipt er net zo lekker aan de coolste hypes in cocktails en healthy drinks. Chez lanceert niet alleen een gloednieuw foodconcept, maar laat Knokke deze zomer meteen ook kennismaken met alles wat hot and happening is op internationaal niveau.

WURGERS

Wurgers? Wurgers! Sinds twee jaar struinen Karen WELLENS van B-Nut en haar dochters met een foodtruck Oscar festivals af met hun gezonde fingerfood, meer bepaald met hun Wurger: twee wafeltjes van butternutpompoen met een vegetarische bioburger van The Bio Veggie Company.

GARNAALKROKETTEN VAN BUBBA

Ook de garnaalkroketten van Bubba krijgen een vaste plaats bij Chez. Frank DECUYPER startte zijn concept al meer dan twintig jaar geleden, maar het assortiment ambachtelijke kroketten werd ondertussen flink uitgebreid. Nieuwkomer deze zomer is de bouillabaisse-kroket, ontwikkeld door de North Sea Chefs met bijvangst.

POKE BOWLS

Sticks & Bowls brengt de tropen recht naar Knokke met hun Poké Bowls, de nieuwste healthy trend uit Hawaï. Een rijkelijk gevulde kom met rauwe vis, kip of tempeh in combinatie met een kleurrijk groentepalet en extra toppings. Magie in een kommetje, zo omschrijven de oprichters hun concept, dat ze een goed jaar geleden opstartten in Leuven.

STRANDSTOEL OF HANGMAT

Bestellen doe je aan een centrale toog om dan te kiezen voor een plekje in comfortabele lederen zettens op het loungeterras, een klassieke strandstoel of, waarom niet, een hangmat.

Een Maderista, een cocktail op basis van Madeira, of homemade limonade helpt je dat lekker-lui vakantiegevoel nog intenser te beleven.

Foto’s: Vincent Van Doornick

Chez: Zeedijk 563, 8300 Knokke-Heist (aan het Rubensplein, naast Lucy Chang)
chez is open tot 30 september, elke dag van 9u tot 21u.

Je zou ook graag