Nieuwe wending Hertog Jan: “Het wordt een heel intieme formule”

Over enkele maanden sluit Hertog Jan zoals we het nu kennen de deuren en trekken Gert De Mangeleer en Joachim Boudens met L.E.S.S. naar de Brugse binnenstad. Maar dat wil niet zeggen dat er met de huidige locatie in Zedelgem geen plannen zijn. “Het wordt een heel intieme en hoogstaande formule.”

We schreven het eerder al: oorspronkelijk was het weliswaar de bedoeling om de locatie in Zedelgem, met alles erop en eraan, te verkopen, maar daar werd vrij snel van afgestapt. Enkele weken geleden kon je hier lezen dat de tuin wordt verpacht aan een kruidenkweker. Het restaurant, de gebouwen zelf, zou het hoofdkwartier blijven van de activiteiten van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens.

Anvankelijk klonk het dat de restaurantruimte en de keukens nog zou gebruikt kunnen worden voor seminaries en andere gelegenheden, maar daar bleef het duo eerder vaag over.

Maar nu blijkt dat de locatie ook nog als restaurant een toekomst heeft, zij het op een totaal andere manier.

Het is namelijk de bedoeling dat De Mangeleer en Boudens nog enkele keren per maand gasten zouden ontvangen, zo verklaarde de driesterrenchef recent bij Focus WTV. “We gaan vijf avonden per maand opendoen voor een heel beperkt gezelschap – twaalf personen of zo – in een heel intieme en hoogstaande formule.”

Wat precies de reden is van deze nieuwe wending, is niet meteen duidelijk. Wellicht was er nog méér dan voldoende interesse in de driesterrengastronomie van Hertog Jan om er toch, zij het op een andere schaal, mee door te gaan.

Het zou bovendien te gek zijn om die prachtige infrastructuur niet of nauwelijks te gebruiken.

Je zou ook graag