Nood aan een verfrissende en eenvoudige boost? Zo maak je zelf cold brew

Een warme kop koffie is de ideale metgezel tijdens de kille wintermaanden, maar ook wanneer de rollen zijn omgedraaid schiet koffie je te hulp. Cold brew maak je gemakkelijk zelf, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig. 

Fijngemalen koffie, water en een koffiefilter: meer heb je niet nodig om je eigen cold brew te maken. In tegenstelling tot ijskoffie heb je ook geen warmte nodig. IJskoffie zal afkoelen na het zetten, maar bij cold brew zal je het koude water en de gemalen koffie samenvoegen. Giet voorzichtig een liter water bij 250 gram gemalen koffie en roer het geheel rustig door elkaar tot alle koffie door het water is opgenomen. Laat het hierna 12 tot 24 uur trekken op kamertemperatuur. Zo kunnen al de complexe smaken langzaam tot uiting komen. 

Vervolgens gebruik je een koffiefilter om het brouwsel te filteren. Bevochtig deze eerst om een papieren nasmaak te vermijden. Je kan ook een french press gebruiken en de filter langzaam naar beneden duwen. Serveer de cold brew met ijsblokjes, koude melk naar keuze, wat honing of kaneel. Je kan de koffie maar liefst twee weken in de koelkast bewaren.

Koffie Cold brew Filter

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer