Nordica 31: Nordic streetfood met een twist

Dat Scandinaviërs elk jaar opnieuw de gelukkigste mensen ter wereld blijken te zijn, heeft ongetwijfeld veel te maken met het gezonde eten dat je er terugvindt. Lisa Haesevoets besloot na een rondtrip door het Noorden om al dat Scandinavisch lekkers ook in België aan te bieden. Onder het motto ‘good food, good mood’ opende ze Nordica 31 in Antwerpen. 


Buns, buns, buns

Alleen de overheerlijke cinnamon buns op zich zijn al meer dan reden genoeg om Nordica 31 in Antwerpen eens een bezoekje te brengen. In hun eigen micro-bakkerij maken Lisa en haar team elke dag opnieuw vanaf 5u ’s ochtends volledig verse cinnamon, almond, blueberry en cardamom buns. Het succes van deze buns is één van de factoren die ervoor zorgde dat Nordica kort na de opening al zoveel succes heeft. Snel zijn is de boodschap, want deze buns zijn elke dag opnieuw in no time uitverkocht.

Homemade en dagvers

Ook het traditionele Deense zuurdesembrood komt elke ochtend vers uit de oven. Nordica zet in op kwaliteit. “Ik vind het enorm belangrijk om ons eigen brood en onze eigen buns te bakken. De nadruk in Nordica ligt echt op kwaliteitsproducten, net zoals je in Scandinavië ook overal verse voeding vindt. Daar is vers gebakken brood de norm, hier in België vind je vaak eerder ingevroren brood dat opnieuw gebakken wordt voor gebruik. Daar wil ik met Nordica 31 verandering in brengen.”

“Het bakken van ons brood is een proces van twee dagen. Eerst moeten de zaden en pompoenpitten weken, wat een volledige nacht duurt. Vervolgens maken we de mengeling van het brood om het te kunnen bakken. Daarna moet het brood nog een nacht blijven staan, zodat het vocht uit het brood verdwijnt en we het kunnen gebruiken in onze gerechten.”

Nordica 31

Nordic streetfood with a twist

In het gezellige 2018 net buiten het centrum van Antwerpen kan je niet alleen je favoriete buns bestellen, je kan er ook genieten van een uitgebreide lunchkaart vol Nordic streetfood with a twist. “Met onze zelfgemaakte buns en het smørrebrød gaan we op de lunchkaart veel verschillende richtingen uit: van een toast avocado tot een lobster bun. Daarnaast maken we alles wat we serveren zelf, van onze confituur tot de gepekelde groenten.”

Ervaar het hyggegevoel zelf in de Belegstraat 31, 2018 Antwerpen. Geen tijd om ter plaatse te lunchen? Dan kan je alle gerechten meenemen voor take away en krijg je er nog een mooie verpakking bij ook. Godt humør gegarandeerd.

Je zou ook graag