Culinaire Ambiance: November 2020

Helemaal wild van wild

Wie schoonheid zoekt vindt die vaak terug in de imperfecties die ons leven draaiende houden. De herfst mag zich gerust kronen tot het seizoensgebonden equivalent van deze leuze. Vallende bladeren ruilen hun felgroene kleur in voor een karaktervolle goudbruine variant, die door de spartelende ochtendregen steeds meer indringende geuren afgeeft. Het leven kan erg mooi zijn wanneer je jezelf overgeeft aan pure, eerlijke
en echte geneugten.

In het spoor van deze herfstmaanden trekt het wildseizoen zich traditiegetrouw op gang. Een nobele stiel die het allerbeste vakwerk vereist, maar ook nog eens erg duurzaam voor de dag komt, in tegenstelling tot de alom verguisde massaproductie. Ook de artisanale ganzenlever van Nivo Finess’ gaat enkel voor duurzaamheid en kwaliteit, met respect voor het product. De koude mag onze huiskamers dan wel stilaan binnendringen, van eerlijk vakmanschap krijg je meer dan genoeg warmte terug.

Net daarom zijn we ook helemaal wild van het Antwerpse Eilandje, dat steeds in een hogere culinaire versnelling schakelt. Gek van de onterecht onbeminde Duitse wijnen, die beschikken over een fenomenaal terroir, of van het ambachtelijke werk van slager Benny Vermeulen, die al 50 jaar garant staat voor topkwaliteit. Helemaal wild van dit magazine, maar ontdek het vooral zelf.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Elke maand de digitale versie van het magazine
en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €0.99
Nadien slechts €2.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 

Je zou ook graag