Oesterseizoen officieel geopend in Zeeland

Goed nieuws voor de levensgenieters onder ons. Het oesterseizoen werd gisterenmiddag feestelijk geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits. "De oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak."

Het oesterseizoen is gestart! Vanaf heden worden de Zeeuwse zilte oesters weer gevist in het Nederlandse Yerseke. Voorzitter Kees van Beveren van de Nederlandse Oestervereniging: "We kunnen spreken van een mooie kwaliteit dit jaar." Oesters zijn vooral in België erg in trek, met een geschatte markt van 60 procent. Daarom kreeg Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits de eer om als eerste de Zeeuwse zilte oester te vangen en te proeven.

Het is ook geen geheim dat Vlamingen grote liefhebbers van Zeeuwse oesters zijn. "Ze smaken alvast heerlijk", aldus minister Crevits, die tien jaar geleden werd opgenomen in de Gilde van de Vergulde Oester.

Zeeland

Zeeland is de enige provincie in Nederland waar oesters worden gekweekt. De productie van de Zeeuwse oesters bedraagt bijvoorbeeld al snel 20 tot 25 miljoen stuks. Maar Belgen consumeren een opmerkelijk aandeel van de markt. “We zijn blij met de start van het nieuwe seizoen, dat er zeer beloftevol uitziet”, zegt Van Beveren.

De oesterkwekers in Zeeland beschikken vandaag over 550 hectare percelen in het Grevelingenmeer en 1.550 hectare in de Oosterschelde.

Tips

Ben je op zoek naar kwaliteit dan koop je oesters bij de viswinkel of op de markt. Je eet namelijk een rauw product, dan is het belangrijk dat het zeer vers is. Zorg ervoor dat je doos rechtop blijft bij vervoer, dit zorgt er eveneens voor dat ze gevuld blijven met oesterwater en ze niet snel uitdrogen.

LEES MEER: 7 tips voor het bereiden en bewaren van oesters

Zeevruchten Oesters Tips Hilde crevits Zeeland Oesterseizoen

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer