Okonomiyaki

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 150 g bloem
  • 2 theel bakpoeder
  • 140 ml koude dashibouillon
  • 4 eetl saké
  • 1 eetl mirin
  • 1 el sojasaus
  • 100 g geraspte yamaio
  • 500 g spitskool, fijngesneden
  • 4 eieren
  • 16 sneetjes gerookt spek, fijngesneden,
  • Japanse mayonaise
  • Bonitovlokken
  • 1 el beni shoga

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Zeef de bloem en het bakpoeder in een mengvorm en roer er de dashibouillon, sake, mirin en sojasaus onder. Laat 2 uur rusten op een koele plek.
  2. Verwarm de tepanyakiplaat of koekenpan met een beetje olie.
  3. Meng per portie/persoon een beetje deeg, kool en een ei in een kom en roer om. Giet uit op de teppanyakiplaat en duw alles een beetje plat.
  4. Leg bovenop per koekje vier plakjes spek, 2 horizontaal, 2 verticaal, in een geweven matstructuur.
  5. Keer de okonomiyaki om en plooi het spek dat over de rand komt, naar binnen.
  6. Bak de okonomiyaki tot ze mooi gaar en bruin zijn.
  7. Werk af met Japanse mayonaise, beni shoga en bonitovlokken.
Japanse keuken

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties