Oktobernummer Ambiance – nu in de winkel

Hoewel we deze dagen een prachtige Indian Summer beleven, ademt ons oktobernummer al volop een kleurige warme herfstsfeer uit. Heb jij ‘m al in huis? Hier alvast een voorproefje.

Wat karakteriseert de herfst méér dan paddenstoelen? In ons oktobernummer gaan Mastercook Olivier BOURGUIGNON en Young Master Sam VAN HOUCKE met paddenstoelen aan de slag. We gingen bovendien op bezoek bij Pad en Stoel, de zwammenboerderij van Joachim SOPHIE, die onder meer levert aan The Jane. Dus, ja: we hebben ook een sterrenrecept van niemand minder dan Nick BRIL in ons magazine.

Ook deze maand hebben absolute toppers recepten exclusief voor ons uitgeschreven. Zo ging Peter GOOSSENS aan de slag met kikkerbillen en verklapt toppatissier Joost ARIJS de geheimen van zijn lievelingsdesserts. Een beetje zoals voormalig Lady Chef of the Year Anne-Sophie BREYSEM en Jaune SOLER van Ansoler hun signatuurgerechten prijsgeven.

Toppers in ons magazine? Is Sergio HERMAN topper genoeg? We konden hem niet strikken voor een recept, maar we gingen wel kennismaken met zijn gloednieuwe restaurant, Blueness.

We stellen je graag voor aan Wim VAN GORP, geen Englishman in New York, maar een Vlaming in Parijs. Zijn restaurant Wim à Table is een echte verborgen parel, warm aanbevolen voor iedereen die een city trip naar de Lichtstad overweegt. Maar we hebben ook aandacht voor andere verborgen parels, zoals Het Land aan de Overkant in Leuven en Duck&Waffle in Londen.

In zekere zin is L’Air des Sens in Zoutleeuw dat ook – het restaurant van autodidacten David SCHULZ en An KEMPENEERS in een rijtjeshuis aan de rand van dit Vlaams-Brabants dorpje loop je zó voorbij. Toch komen mensen van ver om kennis te maken met het eigenzinnige concept van de chef.

Oók eigenzinnig: het project van North Sea Chef Michiel RABAEY om zijn steentje bij te dragen aan het schoon maken van onze Noordzee. Een onthutsende reportage, maar we houden er toch maar mooi vier toprecepten aan over.

Over North Sea Chefs gesproken:Filip CLAEYS tovert met pladijs in zijn maandelijkse rubriek. Een andere vaste medewerker is sterrenchef op rust Guy VAN CAUTEREN: hij entertaint niet alleen met zijn recepten, maar ook met de anekdotes die hij opdiept.

Alles samen hebben we deze maand alweer een hoop inspirerende recepten, met daar al even inspirerende verhalen van sterke persoonlijkheden. Zoals Richard PATERSON, een van de beste whiskymakers van deze generatie. En dromen we weg bij de reisreportage over Bilbao.

Het oktobernummer van Culinaire Ambiance is nu te koop in de dagbladhandel. 

Veel lees- en kookplezier.

Je zou ook graag