Opening horeca: dit mag u verwachten van de Veiligheidsraad

Vandaag komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen om de derde en laatste versoepeling van de coronamaatregelen te bespreken. Deze zou normaal gezien vanaf maandag 8 juni van start gaan. Een belangrijk moment voor de horeca. 

Een van de punten op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad én een lang verwacht moment: de heropening van de horeca. Zoals verwacht zal de Veiligheidsraad formeel beslissen of we vanaf maandag opnieuw op restaurant of café mogen en onder welke voorwaarden.

Voorwaarden

Hoe dan ook zal een restaurant- of cafébezoek niet hetzelfde zijn als voorheen. De sector is verplicht om een hele reeks veiligheidsmaatregelen toe te passen: sluiten om middernacht, geen rookpauze, anderhalve meter afstand én reservatie verplicht. Ook aan de toog hangen is verboden.

De Nationale Veiligheidsraad zal ook beslissen met wie we samen op restaurant of café mogen. Het blijft de bedoeling om de sociale cirkel zo klein mogelijk te houden.

Steun de horeca

Door de plotse sluiting van de horeca, zitten horecazaken tijdelijk zonder inkomsten. Maar niet getreurd. Wij blijven niet bij de pakken zitten en lanceren de actie ‘Ambiance Trakteert’. Wil je graag je favoriete horecazaak steunen? Ambiance geeft je een waardebon van € 50 cadeau!

 

 

 

Je zou ook graag