Overleef de herfst met dit gember-citroendrankje

De herfst is officieel in het land en zo ook is het seizoen van de verkoudheden aangebroken. Grijp dan niet meteen naar keelpastilles en hoestsiroop want met dit gember-citroendrankje kan je jouw pijnlijke keel, gesnotter en niesbuien vaarwel zeggen. Gember staat erom bekend om erg gezond te zijn en een geneeskrachtige werking te hebben. Citroenen zitten dan weer bomvol Vitamine C. Ideale combinatie, toch?

Ingrediënten

225 gram gember

125 ml citroensap

75 ml ahornsiroop of agavesiroop

1,5 liter water

Mix de gember in de blender of de hakmolen tot een fijne pasta. Breng de gemberpasta samen met het water aan de kook. Laat dan op een middelmatig vuur verder inkoken. Meng met de siroop en het citroensap. Bewaar in een glazen kan.

Citroen Gember Ahornsiroop Agavesiroop

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties