Pizza gorgonzola met peer en Luikse siroop

Wat schreeuwt er meer herfst dan een heerlijke pizza met peer en gorgonzola? Hét ultieme comfort food pur sang, ideaal voor een regenachtige zondag. De kers op de taart? Luikse siroop! 

Ingrediënten

500 g bloem
25 g droge gist
zout
2 peren
400 g gorgonzola
150 gr ricotta
4 el Luikse siroop
2 el rietsuiker
olijfolie

Bereiding

Verbrokkel de gist in een beetje lauw water en roer los. Laat even staan tot er luchtbelletjes verschijnen. Doe er de bloem, het zout en de olijfolie bij en mix tot een glad en homogeen deeg. Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.

Maak twee bollen van het deeg en rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad. Lepel er wat van de ricotta op en strijk het goed uit. Laat de randen vrij.

Snij ondertussen de peren ongeschild in dunne plakjes. Bestrooi ze met wat rietsuiker en laat ongeveer een half uur rusten.

Verwarm de oven voor op 230°C.

Schik de perenschijfjes op de pizza. Lepel er wat van de gorgonzola tussen, kruid met peper en werk af met wat Luikse siroop op elke pizza.

Sprenkel er olijfolie over en zet 15 minuten in de oven.

Pizza Zoet Ricotta Italiaans Peer Gorgonzola Vegetarisch Herfst Winter Hoofdgerecht Lunch Belgisch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer