Plantaardige koffie in het hartje van Antwerpen: maak kennis met Go Wild Coffee Bar

Daags na een geslaagd openingsfeest moest de gloednieuwe koffiebar Go Wild de verplichtingen van de lockdown ondergaan, maar dat weerhoudt het team van Catherina Ravano er niet van om nu toch klaar te staan met een uitstekend aanbod  aan take-away. “We willen heel bewust omgaan met onze producten”. 

De plantaardige keuken is hip, en groeit steeds meer en meer uit tot een begrip bij foodies. In Antwerpen is de Italiaans-Zwitserse Caterina Ravano de drijvende kracht achter WILD: een creatief plant-based restaurant met de nadruk op seizoensproducten en authenticiteit. Nu duikt WILD ook in de wondere wereld van de koffie, al hangt een vleugje mode aan de basis van dit project. “Het Antwerpse modelabel Eat Dust vroeg me of we interesse hadden om een koffiebar te openen in hun gloednieuwe vestiging, daar was ik meteen enthousiast over”, aldus Caterina. 

Zelfbewust

Het concept werd een gezamenlijke uitdaging die succesvol uitdraaide. “Het doel is om bewust om te gaan met wat we verkopen. Zowel in het restaurant als in onze coffee corner is dit zeer belangrijk. De kleding van Eat Dust wordt in Europa geproduceerd en dat sluit dan ook naadloos aan bij onze filosofie.”

Dit zie je ook terug in het kleine maar overheerlijke menu. “Ik maak broodjes, koekjes met biologische producten die rechtstreeks van de lokale producten komen. Het volledige aanbod is veganistisch. De overheerlijke koffie komt van dan weer van Kolonel Coffee. Deze aanpak is in Antwerpen uniek voor een koffiebar.” 

Toekomst

Daarnaast wil Go Wild samen met Eat Dust het begrip van een multifunctionele winkel zo breed mogelijk trekken. “We zouden graag elke maand een concert organiseren en exposities van lokale artiesten ondersteunen.” De gedwongen sluiting laat Ravano alvast niet aan haar hart komen: “ik gebruik deze tijd om te experimenteren met ons menu: nieuwe gebakjes en kijken naar mogelijkheden voor deze zomer. Maar laat ons eerst nog eens een knallend openingsfeest geven wanneer we er echt kunnen invliegen.” 

Antwerpen Vegan Koffie Plantaardig Go wild

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer