Pommes fondant

BENODIGDHEDEN:

Voor 1 persoon:

  • 500 g vastkokende aardappelen (Nicolas, Charlotte,…)
  •  kippenbouillon
  •  kalfsfond
  •  boter
  •  Aromaten: tijm, laurier, rozemarijn, look

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Draai de aardappelen in cilindertjes.
  2. Bestrijk de pan met boter en leg er de aardappelen in, op de platte kant.
  3. Bak de aardappelen lichtjes bruin aan de onderzijde en zet ze helemaal onder met ¾ kippenbouillon en ¼ kalfsfond.
  4. Voeg de aromaten (tijm, laurier, rozemarijn en look) toe en laat opkoken
  5. Plaats in een aan 180° voorverwarmde oven en laat helemaal uitkoken
  6. Plaats vervolgens de aardappelen op een zacht vuur zodat de onderzijde mooi bakt.
  7. Draai de aardappelen om zodat de mooi gebakken onderkant bovenaan ligt. Werk af met grof zout
Aardappelen Lactosevrij Herfst Lente Zomer Winter Bijgerecht

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties