Prins Charles brengt zijn eigen biologische gin uit

Gin is al enkele jaren razend populair en dat is zelfs het Britse koningshuis niet ontgaan. Niemand minder dan Prins Charles besloot dan ook om zelf een gin op de markt te brengen, met ingrediënten die geplukt werden in zijn eigen tuin.

De nieuwe gin werd toepasselijk ‘Highgrove gin’ gedoopt, vernoemd naar de Koninklijke Tuinen in Highgrove, waar de kruiden worden gekweekt. Het achttiende-eeuwse landgoed is momenteel de woonst van Charles en Camilla, met een uitgestrekte tuin die jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers trekt en Charles nauw aan het hart ligt. “Het schenkt mij veel vreugde wanneer ik zie hoeveel plezier de tuin geeft aan vele bezoekers, iedereen vindt er wel een hoekje dat speciaal is”, aldus de Britse royal.

 

Delicaat en kruidig

Benieuwd hoe zo’n royal gin smaakt? De drank wordt omschreven als “mooi helder en met overvloedige toetsen van delicate tuinkruiden zoals verveine, tijm en rozemarijn, die aan de spirit een verrukkelijk aroma en smaak geven”. Verder wordt op de website meegegeven dat de gin best geserveerd wordt met een tonic en een schijfje komkommer. Prins Charles zou trouwens ook deelgenomen hebben aan het proefproces wanneer de gin werd ontwikkeld.

Liefdadigheid

Kostprijs van deze ‘prinselijke’ spirit is een kleine 45 euro (£40), maar alle inkomsten gaan rechtstreeks naar de liefdadigheidsinstelling van Charles. Je kan de gin online aanschaffen via highgrovegardens.com. Deze gloednieuwe creatie is trouwens niet de enige spirit met een koninklijk kantje. Er bestaat namelijk ook al een Buckingham Palace gin met handgeplukte botanicals uit de tuinen van het Britse koningshuis.

Je zou ook graag