Proeven van La Buena Vida

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op 5, 6 en 7 oktober de jaarlijkse herfstdegustatie bij wijnhandel La Buena Vida in Mol plaats.

Het verhaal van La Buena Vida begint met een Erasmusbeurs van Wim Vanleuven, “een student rechten die aan het begin van de jaren ’90 naar Barcelona trekt. Hij ontmoet er een studente uit Rioja die hem meeneemt naar haar geboortestreek”. In 1994 besluit hij een eigen importzaak voor Spaanse wijnen op te richten, en de rest is geschiedenis. Met inmiddels een portefeuille van zo’n 300 referenties, haalt wijnhandel La Buena Vida in z’n eentje intussen 1/20ste van de Spaanse uitvoer naar België en situeert zich zo bij de Europese top. “Een opmerkelijk uitgesproken succes dat zich richt op het hogere gamma en bereikt wordt door een rigoureuze selectie”.

De degustatie van 5 tot en met 7 oktober staat in het teken van het nieuwe gezicht van Spanje; heel wat wijnen van de nieuwe generatie op de proeftafel. Tijdens de degustatie kan kennis gemaakt worden met de verantwoordelijken van de Spaanse wijndomeinen en uiteraard de Spaanse wijnen zelf. Onder de aanwezige domeinen zijn onder anderen Artuke (Rioja), Costers del Siurana (Priorat) en Axial (Calatayud).

Praktisch

Zaterdag 5 oktober van 14u tot 20u
Zondag 6 oktober van 13u tot 19u
Maandag 7 oktober van 14u tot 20u

La Buena Vida, Verlipark, Lichtstraat in Mol.

Je zou ook graag