Rabarbersoep met aardbeien, meringue, citroenverbena en bloesems

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 500 g rabarber
  • 250 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 1/2 eetl zeste van citroen
  • 1 blaadje gelatine
  • Voor de afwerking
    • 1 bakje aardbeien
    • 12 ronde meringues
    • Handvol citroenverbena
    • Eetbare bloesems volgens aanbod

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Was de rabarber en snijd in stukken. Snijd de vanillestok open en schraap leeg. Breng de rabarber, suiker, vanille en zeste aan de kook. Laat gedurende een tiental minuten zacht koken. Week intussen het blaadje gelatine in koud water en voeg dan toe.
  2. Passeer de soep door een fijne zeef en vang op. Laat in de koelkast afkoelen.
  3. Was de aardbeien en snijd in stukjes.
  4. Verdeel de soep over vier diepe borden. Plaats er wat van de aardbeien in. Werk af met meringue, citroenverbena en bloesems.
Fruitsalade Aardbeien Rabarber

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties