Andijviestamppot met mosterd

Hollandser kan haast niet, deze andijviestamppot met mosterd smaakt des te lekkerder tijdens een gure novemberdag.  

Ingrediënten voor

4 personen
500 g Kruimige aardappelen
100 g Spek
250 g andijvie
scheutje Melk
scheutje Azijn
1 el Mosterd
bereiding
  1. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en doe ze in een pan met een laag water. Kook de aardappels in 15-20 gaar en zacht. Bak ondertussen het spek. Giet het water van de aardappels af en zet de pan weer op het fornuis op laag vuur.
  2. Prak de aardappels fijn. Voeg vervolgens een paar handen andijvie toe, gevolgd door een snufje peper en zout, de melk, de azijn en de mosterd.
  3. Roer alles goed door elkaar en voeg hierna de overige andijvie toe en laat ook dit slinken. Verdeel de stamppot over twee borden en maak af met het spek.
delen