Appeltaart

Met dit recept kan je een makkelijke appeltaart maken waar iedereen dol op is. Je hebt er slechts zes ingrediënten voor nodig en je tovert het in een mum van tijd op tafel. Heerlijk als vieruurtje of als dessert met een bolletje ijs. Heerlijk! 

Ingrediënten

6personen

Appeltaart

Bereiding

Appeltaart

  1. Laat de oven voorverwarmen op 200°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier en beboter de randen. Zorg dat je vellen bladerdeeg ontdooid zijn en verspreid vijf vellen over de bakvorm.
  2. Schil de appels, snijd deze in kleine stukken en meng met kaneel, rozijnen en suiker. Verdeel het mengsel over de bakvorm.
  3. Neem de overige 2 plakjes bladerdeeg en plak ze aan elkaar. Snijd in dunne repen van ongeveer 1,5 cm breed. Leg de repen in een ruitvorm op de taart.
  4. Meng het ei onder het suikermengsel tot een gladde massa en lepel over de taart.
  5. Zet de taart voor ongeveer 40 min in de oven.
zes ingrediënten appeltaart snel gebak dessert

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties