Bladerdeeghapjes

Lekkere kazen, verse charcuterie, fijngesneden groenten met een lekkere dip erbij, ... Niets beter dan een gezellige apéro voor je aan tafel schuift. Toch is er één categorie apérohapjes die de anderen zonder slag of stoot van de troon duwt: de ovenhapjes. Zin om zelf de keuken in te duiken en met bladerdeeghapjes aan de slag te gaan? Dan vind je hier alvast een basisrecept om te starten.

bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg voorzichtig uit en snijd er met hulp van een ronde vorm de doorsnede van de hapjes uit. Je kiest zelf hoe groot je deze wilt maken.
  2. Snijd de champignons fijn en bak ze aan in een pan met wat olijfolie. Pers de look erbij uit, giet het citroensap erover en voeg de verse rozemarijn en tijm, de peper en het zout toe.
  3. Plaats de vulling van champignons in het midden van het uitgesneden bladerdeeg en strooi er Parmezaanse kaas over. Vouw de hoekjes van het bladerdeeg naar het midden zodat het hapje dichtgevouwen wordt.
  4. Klop de eierdooier op en besmeer de bovenkant van het bladerdeeghapje ermee. Strooi eventueel nog extra kaas erover indien gewenst.
  5. Schuif 15 tot 20 min in de oven en klaar!
TIP VAN DE REDACTIE

Serveertip: leg je bladerdeeghapjes op een mooie snijplank voor een extra feestelijk effect.

delen