Bowl of goodness: Thaise rijst met gemarineerde rumsteaks en spitskool

Elke week duiken we met foodblogger Yasmin Spaens van Geregeld Goesting de culinaire wereld in, op zoek naar leuke recepten of thema’s die onze keuken naar een hoger niveau tillen. Vandaag bereiden we Thaise rijst met gemarineerde rumsteak, spitskool en tofu. Heerlijk!

bereiding

1. Snij de spitskool in dunne reepjes van vijf centimeter lang. Doe ze in een afsluitbare doos en vul deze met water tot de kool net onder staat. Voeg hierbij de azijn en vier eetlepels suiker. Roer alles goed onder mekaar, de volgende dag heb je gepekelde kool. Deze blijft trouwens minimum een dikke week goed.

2. Kook de edamame gedurende vijf minuutjes en giet ze af. Laat ze afkoelen en haal er de boontjes uit. Kook de rijst gaar en doe deze samen met de boontjes in een mengkom. Laat dit even afkoelen en giet er een scheut arachideolie en een scheut sesamolie bij. kruid af met peper en zout en roer alle ingrediënten onder elkaar.

3. Snij de tofu in blokjes en verhit een pan met een scheut arachideolie. Kruid af met kippenkruiden, paprikakruiden, peper en zout en bak ze gedurende tien minuutjes tot ze lekker crispy zijn.

4. Snij de rumsteaks in reepjes en bak ze in een beetje arachidolie op een pan naar eigen wens gaar. Vergeet deze niet af te kruiden met een beetje peper en zout.

5. Neem vier schaaltjes of kommetjes en schep er naar wens de ingrediënten in. Werk af met de geroosterde cashewnoten en de sesamzaadjes!

delen