Cavolo nero met chorizo en ingemaakte citroen

Ottolenghi staat voor overvloed, gulheid en verse smaken. De man die de granaatappel populair maakte in onze contreien en Europa kennis liet maken met de cuisine van het Midden-Oosten heeft het imago veel te veel ingrediënten te gebruiken. Zijn gerechten zouden ook te moeilijk zijn. Niet zo in Simpel. Dat staat immers voor Snel, niet meer dan 10 Ingrediënten, Maak van tevoren, Provisiekast, Eenvoudig en Lui. De Israëlisch-Britse chef presenteert vandaag cavolo nero met chorizo en ingemaakte citroen.

Ingrediënten voor

4 personen
3 st bakchorizo
600 g cavolo nero
3 teentjes knoflook
1 el Olijfolie
1/2 tl Paprikapoeder
2 ingemaakte citroenen
1 el citroensap
100 g Zure room
peper
1 snufje Zout
bereiding

1. Doe de olijfolie in een grote sauteerpan (met passend deksel). Zet op een halfhoog tot hoog vuur. Voeg de chorizo toe zodra de olijfolie heet is en bak die 3 à 4 min goudbruin. Doe vervolgens de knoflook erbij en bak 1 min tot hij begint te kleuren.  

2. Roer het paprikapoeder erdoor en schep dan met een schuimspaan de chorizo en knoflook uit de olie in een kleine kom. 

3. Doe de cavolo nero in drie of vier porties in de pan en roer hem door de olie. Voeg als alle bladeren zijn toegevoegd 2 eetlepels water, ¼ theelepel zout en flink wat peper toe. Laat alles in een gesloten pan 3 min smoren en roer twee keer om zodat de bladeren slinken. Haal het deksel van de pan en roer regelmatig tot het vocht uit de pan is verdampt en de koolbladeren gaar, maar nog stevig zijn en bruin beginnen te worden. 

4. Schep de chorizo en knoflook weer in de pan, samen met de ingemaakte citroenen en het citroensap. Roer nog een keer, haal de pan van het vuur en voeg de zure room toe. Schep alles om tot room en groenten zijn gemengd. Verdeel de cavolo nero over vier kommen of op een grote schaal. 

delen