Consommé van kalfsvlees, knolselder en jonge lindebar

Voor de eerste keer ooit deelt Michelin sterren uit in Slovenië. Chef-kok Ana Roš van restaurant Hiša Franko kreeg - uitzonderlijk - zelfs 2 sterren. Vandaag gaan wij aan de slag met een recept voor consomme van kalfsvlees, knolselder en jonge lindebar.

bereiding

1. Maak een geweldige consommé en maak de consommé helder met behulp van het kalfsgehakt, de eiwitten en de mirepoix.

2. Breng de suiker, azijn, knolselder en het water aan de kook. Laat het een paar uur trekken. Zeef het geheel, vermeng met de hazelnoten en emulgeer met hazelnootolie.

3. Schil de knolselders en snij ze met een Japanse mandoline in dunne sneden. Verspreid de hazelnootcrème over de knolselder en maak er een rol van Snij de rol in schijven zoals op de foto.

4. Konfijt de knolselderschillen en de morieljes in olijfolie op 80°C gedurende 2 uur. Zeef de olie en bewaar deze voor de volgende keer

5. Meng de morieljes en de knolselderschillen met de rest van de ingrediënten.Doe in siliconenvormen en bevries.

6. Breng de 2 ingrediënten samen op 82°C en smeer ze in de bevroren mengeling van morieljes en knolselderschillen. Laat het op kamertemperatuur komen.

7. Meng alle ingrediënten samen vlak voor je ze gaat gebruiken.

Kuzu Lavasolie Perenreductie

8. Voeg 1% kuzu toe aan de hoeveelheid consommé die je gebruikt. Breng aan de kook en laat gedurende 10 min pruttelen. Rooster de knolselderrol aan beide zijden in een anti-aanbak pan. Dresseer de knolselderrol op een bord. Plaats er de snoepjes van knolselder en morieljes bovenop. Bedek met de lindebladeren. Werk af met druppels lavasolie en de reductie van peer. Giet de consommé voorzichtig in het bord.

delen