Een recept van Mathieu Terryn Croque monsieur

Wij Belgen kunnen als geen ander croque-monsieurs bouwen. Denk maar eens aan het croque-kookboek van Bazart-frontman Mathieu Terryn, heerlijk! Deze croque monsieur tilt je lunch naar een hoger niveau!

Ingrediënten

2personen

Croque monsieur

Bereiding

Croque monsieur

  1. Smeer alle plakken brood aan een zijde in met roomboter. Beleg 4 sneetjes ieder met een plakje ham. Verdeel de uienringen erover en bestrooi met wat oregano. Verdeel als laatste de plakjes kaas erover en leg op iedere snee de overige 4 sneetjes brood.
  2. Besmeer de bovenkant van de croque's nog met een klein beetje boter en bak tussen het grill-ijzer goudbruin, tot de kaas helemaal gesmolten is.
  3. Haal de croque eruit en snijd doormidden. Smakelijk.
gruyère croque monsieur ham Klassiek Frans

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties