Croque monsieur

Wij Belgen kunnen als geen ander croque-monsieurs bouwen. Denk maar eens aan het croque-kookboek van Bazart-frontman Mathieu Terryn, heerlijk! Deze croque monsieur tilt je lunch naar een hoger niveau!

Ingrediënten voor

2 personen
8 sneden boerenbrood
klontje Roomboter
200 g Gruyère
4 sneden Beenham
1/2 Rode ui
1 tl oregano
bereiding
  1. Smeer alle plakken brood aan een zijde in met roomboter. Beleg 4 sneetjes ieder met een plakje ham. Verdeel de uienringen erover en bestrooi met wat oregano. Verdeel als laatste de plakjes kaas erover en leg op iedere snee de overige 4 sneetjes brood.
  2. Besmeer de bovenkant van de croque's nog met een klein beetje boter en bak tussen het grill-ijzer goudbruin, tot de kaas helemaal gesmolten is.
  3. Haal de croque eruit en snijd doormidden. Smakelijk.
delen