Een opkikkertje

Krijg een opkikkertje door het eten van dit recept. 

Ingrediënten

4personen

Een opkikkertje

Bereiding

Een opkikkertje

  1. Ontnerf de kippen- en ganzenlever. Bak mooi bruin in een pan en deglaceer met porto en madeira.
  2. Mix mooi glad en stort uit in een platte schaal. Laat minstens 12u opstijven.
  3. Maak de bouillon: zet de uien en sjalotjes op in 3l water. Laat 24u trekken op een zacht vuurtje. Zeef en werk af met sojasaus.
  4. Stoom de knolselder, mix met marjolein, gezouten boter en room. Stort in de kikker-vormpjes en laat afkoelen in de diepvries. Haal uit de vormpjes.
  5. Steek enkele rondjes filodeeg uit en bak goudbruin op 180°C.
  6. Pof de boekweit in hete olie (220°C)
  7. Snij de zaadlijsten uit de tomaat en laat uitlekken in een zeefje.
  8. Dresseer.

Tips & tricks

Tom Van Lysebettens, chef van Cochon de Luxe, gebruikt voor dit en andere recepten speciale vormpjes die gewoon op Amazone.com te vinden zijn. No stress!

coeur de boeuf tomaat Tom Van Lysebettens eendenlever hoofdgerecht foie gras vlees voorgerecht

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties