Gebakken langoustine met eekhoorntjesbrood en paprikapoeder

NorthSeaChefs dragen vakmanschap, verantwoordelijkheids- gevoel, passie en liefde voor koken hoog in het vaandel. Dat zij de voorkeur geven aan vis die op verantwoorde wijze gevangen wordt, is dan ook niet meer dan logisch. Dit keer maakt Filip Claeys (De Jonkman, Brugge) gebakken langoustine met eekhoorntjesbrood en paprikapoeder.

bereiding

1. Gebakken langoustine: haal de kop van de langoustine en pel ze. Verwijder het darmkanaal, kruid met peper en zout. Bak deze gedurende 1 min aan beide zijden in een antikleefpan. Werk af met citroensap en olijfolie.

2. Gebakken eekhoorntjesboord: wrijf met een vochtige doek het zand van de paddenstoelen, snij middendoor en bak ze in een pan met boter goudbruin. Kruid met peper en zout.

3. Puree van eekhoorntjesbrood: bak de fijngesneden ui aan in boter, voeg er de zandvrije eekhoorntjesbrood aan toe, bevochtig met kippenfonds. Laat zachtjes sudderen, kruiden met peper en zout en mix tot een gladde puree.

4. Parijse paddenstoelen: snij de paddenstoelen in mooie fijne plakjes met behulp van een mandoline, werk af met poeder van eekhoorntjesbrood en paprikapoeder.

5. Strijk de puree mooi glad uit op het bord, plaats er het gebakken eekhoorntjesbrood op, schik er de langoustine op. Werk af met de plakjes Parijse paddenstoelen en wat olijfolie.

delen