Gesmoorde prei met eieren en za'atar

Ottolenghi staat voor overvloed, gulheid en verse smaken. De man die de granaatappel populair maakte in onze contreien en Europa kennis liet maken met de cuisine van het Midden-Oosten heeft het imago veel te veel ingrediënten te gebruiken. Zijn gerechten zouden ook te moeilijk zijn. Niet zo in Simpel. Dat staat immers voor Snel, niet meer dan 10 Ingrediënten, Maak van tevoren, Provisiekast, Eenvoudig en Lui. De Israëlisch-Britse chef presenteert vandaag gesmoorde prei met eieren en za'atar.

Ingrediënten voor

6 personen
2 stengels Prei
1 tl komijnzaad
2 ingemaakte citroenen
300 ml Groentebouillon
200 g Spinazie
6 Eieren
90 g Feta
30 g Boter
2 el Olijfolie
1 el Za'atar
peper
1 snufje Zout
bereiding

1. Doe de boter met 1 eetlepel olijfolie in een grote sauteerpan (met passend deksel). Zet op een halfhoog tot hoog vuur. Voeg de prei toe zodra de boter begint te schuimen. Doe daar nog een halve eetlepel zout en flink wat peper bij.

2. Bak de prei 3 min lang en arroseer regelmatig met boter. Voeg vervolgens de komijn, citroen en groentebouillon toe. Laat 4 à 5 min borrelend koken tot de vloeistof grotendeels is verdampt. Schep de spinazie door het preimengsel. Laat hem 1 min slinken en draai het vuur halfhoog.

3. Maak zes kuiltjes in het preimengsel en breek in elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met zout, verdeel de feta rond de eieren en zet het deksel op de pan. Laat het gerecht 4 à 5 min smoren tot de eiwitten gaar, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.

4. Roer de za’atar door de overgebleven eetlepel olijfolie en besprenkel de eieren ermee. Serveer het gerecht rechtstreeks uit de pan.

delen