Een recept van Elise Van de Poele Gevulde savooikoolrolletjes met tomatensaus

Niet alleen prachtig om naar te kijken, maar dit is een overheerlijk, verwarmend en voedzaam gerecht. Savooikool of groene kool is een echt lokaal superfood, bomvol vitaminen en heel veelzijdig! De gierst in dit gerecht is misschien onbekend, maar erg gezond en glutenvrij en het vormt een lekkere vulling, zodat minder vlees nodig is.

Ingrediënten

4personen

Gevulde savooikoolrolletjes met tomatensaus

Bereiding

Gevulde savooikoolrolletjes met tomatensaus

  1. Haal 8 grote bladeren van de savooikool. Snijd de onderste harde kern weg en blancheer de bladeren 1 minuut in gezouten water. Giet af en laat uitlekken op een keukenhanddoek.
  2. Snijd de helft van de overgebleven savooikool fijn; bewaar de rest in de koelkast voor een ander gerecht. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olie en voeg de fijngesneden savooikool, ui, knoflook, salieblaadjes,  paprikapoeder,  garam  masala  en  cayennepeper  toe. Roerbak gedurende 5 min.
  3. Hak de bladpeterselie fijn. Kook de gierst beetgaar. Meng de gierst met  de  gebakken  savooikool,  3  el gehakte  bladpeterselie, het ei en het kippengehakt. Kruid alles met voldoende peper en zout.
  4. Maak 8 rolletjes van het mengsel en leg ze elk onder aan een savooikoolblad. Vouw de zijkanten van de bladeren naar binnen en rol strak op van onder naar boven. Laat opstijven in de koelkast.
  5. Maak intussen de saus. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olie en stoof de ui en knoflook zacht. Voeg de tomatenblokjes, de rode wijn, het kippenbouillonblokje, de chilivlokken, de tijm en de laurierblaadjes toe. Laat 5 min zachtjes koken.
  6. Giet de tomatensaus in een ovenschaal, beleg met de savooirolletjes, dek af met aluminiumfolie of bakpapier en zet in een tot 185 °C voorverwarmde oven gedurende 45-50 min. Serveer warm.
comfort glutenvrije Gevulde savooikoolrolletjes Elise Van de Poele tomatensaus

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties