Een recept van Marta Majewska Gingerbread cookies

Een kidsproof dessertje waar iedereen verzot op is!

Ingrediënten

4personen

Gingerbread cookies

Bereiding

Gingerbread cookies

  1. Doe de speculaasmix in een kom, voeg de boter en het ei hierbij.Kneed alles met je handen tot één stevig deeg.
  2. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het zo 30 min afkoelen in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
  3. Bestuif je aanrecht met bloem. Rol het deeg erover uit tot een dikte van ongeveer 0,5cm. Leg hier vervolgens je koekjesvorm in. Kneed het deeg naast de vorm opnieuw tot een geheel en herhaal de stappen tot er geen deeg meer over is voor een volledig mannetje.
  4. Bak de speculaas gedurende 15 tot 20 min in de oven.
  5. Ondertussen mix je het eiwit (of het kikkererwtenvocht) tot het schuimig wordt. Hier voeg je citroensap aan toe. Het poedersuiker voeg je geleidelijk aan al roerend toe tot de consistentie goed is. De icing mag niet te lopend zijn, anders kan je er de mannetjes niet mee decoreren.
  6. Decoreer je speculaasmannetjes zoals gewenst en klaar.

 

Tips & tricks

Heb je het graag vegan? Gebruik dan kikkererwtenvocht in plaats van eiwit en amandelboter in plaats van gewone boter. 

cookies gingerbread kidsproof feestelijk recept

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties