Gnocchi

Zelf gnocchi maken is eigenlijk heel eenvoudig. Bovendien is het vanzelfsprekend veel lekkerder dan kant-en-klare gnocchi uit de supermarkt. Volg onze stappen en voor je het weet tover je in een mum van tijd heerlijke gnocchi op tafel!

Ingrediënten voor

4 personen
1 kg Kruimige aardappelen
1 tl Fijn zeezout
115 g Bloem
bereiding

1. Zet de aardappels op in een pan met koud water. Dek af en kook voor +/- 30 min. Giet af en laat ze ongeveer 30 min afkoelen. Pel je aardappels.

2. Pers de aardappels door een groentepers, of stamp ze tot een gladde puree. Voeg wat bloem, zout en peper toe en roer alles tot een homogeen mengsel. Knijp het samen tot een bal. Kneed het deeg op een goed bebloemd werkblad tot het elastisch is geworden. Is je deeg te plakkerig? Voeg nog wat bloem toe.

3. Verdeel je deeg in 4 gelijke stukken en rol deze stuk voor stuk uit tot een 'worst' van maximaal 2 cm dik. Snijd je deegworst in stukjes van 2 cm. Werk aan één stuk tegelijk, laat de andere onder een folie of theedoek. Zo voorkom je dat ze uitdrogen. Bestuif de gnocchi heel dun met bloem en rol ze met een vork om zodat je een ribbelpatroon maakt.

4. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Als het water goed kookt voeg je gnocchi toe en laat het 8 à 9 min koken, tot ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een grote schaal. Tip: doe niet te veel gnocchi tegelijk in het water, ze moeten vrij kunnen zwemmen.

5. Voeg eventueel andere ingrediënten zoals saus, tomaten, pesto, kruiden of kaas pas toe als alle gnocchi zijn gekookt. Smakelijk!

delen