Hartige wafeltjes met gerookte zalm en bieslookroom

Ben je die avocadotoast en pannenkoeken stilaan beu? Wij vonden het heerlijkste alternatief: wafels met gerookte zalm en bieslookroom. Ideaal als lunch of feestelijk voorgerechtje! Het enige wat je nodig hebt is een wafelijzer, verse zalm en room. 

Ingrediënten voor

8 personen
1 Ei
afwerking jonge spinazie
150 g Bloem
1/2 zakje droge gist
50 g Parmezaanse kaas
2 dl Melk
50 g Boter
peper en zout
250 g gerookte zalm
50 g foreleieren
1/2 Citroen
2 dl Room
handvol Bieslook
8 takjes Dille
250 g zongedroogde tomaten
bereiding
  1. Begin met de wafels: mix de spinazie fijn samen met melk en ei. Meng de bloem, de geraspte parmezaan, gist en peper. Roer de vloeibare bereiding onder het geheel, voeg er vervolgens ook 30 g gesmolten boter bij. Meng het geheel en breng op smaak met peper en zout.
  2. Dek af en laat op kamertemperatuur rusten (+/- 1 uur).
  3. Klop de room stijf met citroensap, peper en zout. Meng de gehakte bieslook onder. Snijd de zalm in kleine blokjes van 2 à 3 cm. Zet het geheel in de koelkast
  4. Smelt de rest van de boter en verwarm het wafelijzer (hoogste stand). Smeer het in met boter en bak je wafels. Ongeveer 3 à 4 min per wafel.
  5. Warm ze net voor het opdienen op in een voorverwarmde oven (+/- 180 °C). Dresseer met room. Werk af met blokjes zalm, foreleieren, jonge spinazieblaadjes, zongedroogde tomaten en dille. Serveer, smakelijk!
delen